Alla inlägg den 22 februari 2013

Av Erika Morén - 22 februari 2013 23:32

Måndag var mamma dunderförkyld. Hon låg och sov hela dagen. Pappa kom hem vid lunch en snabbis och sedan for han men innan han for då satte jag mig. Sen packade jag upp mina väskor och städade undan. Förbreede middagen gjorde jag också och lite skola. På kvällen tog vi det lungt.


Tisdag tog jag det lungt på morgonen som vanligt och sedan efter lunch plockade jag och läste lite skolarbete. Vid fyra kom hon från hemsjukvård. Jag trodde det var på torsdag men det gick bra. För första gången på länge tog det bara 35 minuter att byta allt rekord.

På kvällen kom de ett par och tittade på våran soffa som vi skulle sälja och de bestämde sig sedan för att köpa den. Emma började känna sig dålig på kvällen och fick feber hon med. Jag satt vid datorn och försökte beställa från panduro men blev less efter ett tag.


Onsdag var både mamma och Emma hemma. Emma tog det lungt hela dagen och mamma var ganska pigg. Jag plockade och gjorde lite skolarbete. Förbredde maten gjorde jag.

På kvällen kom de och hämtade soffan och Emma gjorde även en efterrätt med bär i ugnen. Jag satt vid datorn och mamma hjälpte mig med en engelsk text som jag skrivit.


Torsdag for pappa till Lycksele och mamma for tidigt också så jag kunde inte sätta mig förens vid ett. Var inte så glad. Emma var hemma inge feber men hostig. Till lunch kom mamma och efteråt plockade jag, gjorde i ordning mat till hundarna och gjorde en liten städning i råttburen. Förbredde middagen och satt vid datorn tills det var dax att byta på såren.

Vid halv sex kom pappa hem med gelehjärtan och bakelser från lilla bageriet. Efter maten delade vi på bakelserna så alla fick smaka mums.

Lite lydnad gjorde vi med hundarna och de var väldigt duktiga och pigga. Man kan inte tro att Buster fyller åtta år i år. Han har blivit en helt ny hund efter att ha gått ner lite och fått ett nytt foder. Men han har fortfarande problem med ögonen som rinner och biter mycket på tassarna.

Buffy är lika busig men väldigt skällig och rädd. Så vi måste miljö träna henne mera och låta hon få gå ensam på promenad utan Buster.


Idag har Emma varit i skolan och mamma på jobbet. Jag tog det lungt i morse och har lyckats hitta ett sätt att ligga och läsa på så då läste jag lite skolarbete. Efter lunch for jag på stan där jag träffade mamma så pappa kunde jobba. Från början var det lite jobbigt men sen gick det bra och det var superkul att få komma ut. Jag köpte kläder, smycken, böcker, pennor och en stor låda med smålåder i.Där jag ska sortera in pärlor. När vi gått klart gick vi och handlade för vi saknade några saker till Kalaset i morgon med mammas släkt då ska vi fira Emma.

När vi kom hem var middagen klar tacogratäng. Efter maten bytte vi på såren och såg gladiatorerna. Senare gick vi upp och såg bond och jag satt vid datorn.


Nu har jag börjat längta till sommaren. Emma ska konfimera sig i sommar så hon blir borta nästan hela sommaren supertråkigt tycker jag. Så cafet kommer jag att få ta hand om mycket själv i år.

Fortfarande är det lungt med cafet nu har äntligen börjat kunna skriva lite så snart kommer jag kunna göra mer i gen.



Ovido - Quiz & Flashcards