Alla inlägg den 13 februari 2013

Av Erika Morén - 13 februari 2013 22:24

Onsdag förra veckan var en jobbig dag det gick bra att sätta men det skar till i ryggen några gånger. Efter lunch kom pappa hem en snabbis. Fast mamma hade varit hemma vid lunch och hjälpt till så vi hade bara varit ensamma i ca en timma. Jag trodde inte han skulle komma hem förns tre eftersom han och Emma skulle kolla knäet.
Undertiden klippte vi till alla kort som jag skrivit ut till mormor. När pappa och Emma kom hem bytte vi på såren och sedan lagade Emma en supergod middag.
Efter maten gjorde vi i ordning alla semlor som vi sålde på torsdagen. Vi gjorde både hallon och vanliga semlor.


Torsdag förmiddag vilade jag. Vid tolv kom både mamma och pappa hem. Tanken var att bara pappa skulle komma hem och skjusa mig till mammas jobb.
Inna de kom hade vi burit in kakorna och packat de som skulle med. Sen åt vi och samtidigt kom morfar med en tårta. Den var till mormor men de hade en till tårta också så då tyckte de att v8 skulle ha en.

Vi kom fram två så vi var sena men det gick bra. Emma kom när vi höll på att lägga ut allt så vi höll på att gå in i varandra när hissen öppnade sig. Då var hon på väg till 8:an och jag till 7:an.

När allt var framlagt fikade vi sedan gick jag och Emma till barnmottagningen med en apelsinkladdkaka. Efterrått gick vi till kiosken där vi köpte godis och jag hittade en mattidning.

Vid halv sex var vi hemma då bytte vi på såren och lagade mat. Efter maten försökte jag skriva och titta i tidningen men det gick sådär.

Mamma gick och grattade mormor, pappa pratade i telefonen och Emma gjorde läxa.


Fredag var jag hemma med mamma eftersom vi hade ingen hjälp på eftermiddagen. Det var en jobbig dag också. Sen vid två är jag satt bra blev vi tvungna att hämta Emma när hon slutade och jag blev inte så glad då.

På kvällen bytte vi på såren och jag lyssnade på musik och var ledsen för att det gör ont.

Till middag blev det god mat och sedan plockade vi.


Lördag tog jag det lungt. Efter maten gjorde jag lite till mormor och Kerstins album som de skulle få på kvällen. Emma och mamma for och handla presenter till mormor tanken var att jag också skulle med men jag insåg att vi skulle inte hinna då. Så jag städade och packade de som skulle med sen bytte vi på såren.

Vid halv sex for vi så vi blev inte så sena. Vi for till Viktoria med mammas släkt och firade mormor och Kerstin. Det var väldigt trevligt och maten var väldigt god jag och Emma fick hamburgare.

De blev väldigt glada för albumen också. Nu måste jag bara skynda mig att göra resten utav korten.

Klockan halv elva var vi hemma och tog det lungt.


Emma for ensam till kyrkan och vi andra tog det lungt. Efter lunch skulle vi fara till mediamarkt och kolla på en telefon till mamma för hennes är trasig så hon har min eftersom jag är hemma. Men klockan blev för mycket och Emma skulle fara i väg så hon han inte följa med. Så vi for på Coop jag och mamma istället. Pappa lämnade oss där en stund och åkte skidor sedan kom han tillbaka och hjälpte oss. Det var superkul att få komma ut även fast det var lite jobbigt.

På vägen hem köpte vi från frasses och efter maten bytte vi på såren medans pappa rensade kylen och for och hämtade Emma. Jag och mamma plockade också.


Måndag var en jobbig dag att sitta. Vi hade hjälp till ett sedan var pappa hemma.Vid tre kom Brita förbi på kaffe och då satt vi och pratade en stund.

vid sex kom pappas kompis och klippte oss och undertiden bytte vi på såren och åt. Efter maten såg jag på tv och plockade med mamma.

På kvällen började jag blöda och då blev jag väldigt ledsen och tyckte det var jobbigt.


I går tog jag det lung och vilade sedan kom mamma hem till lunch och efter lunch följde jag med till sjukhuset. Där satt jag och väntade medans mamma och pappa träffade mina narkosläkare.

När vi kom hem vilade jag och sedan förbredde jag maten. Vi gjorde även tre olika semlor lingonsylt, hallonsylt och mandelmassa. Efter maten klippte vi nya dynor till såren tog lång tid.


Idag har jag haft ont och feber såren har varit infekterade och gjort ont. Så sittningen har varit jobbig. Vid tre städade jag och gjorde i ordning maten.Morfar kom förbi en snabbis och drack kaffe. Pappa hjälpte honom också sen bytte vi på såren.

Efter maten har jag sett sveriges mästerkock och sutit vid datorn.

Ovido - Quiz & Flashcards